Over Helene

Thunder - Rijden; galopHelene Timmers behaalde in 2009 dubbel zilver (grondwerk & rijden) certificering als Chris Irwin trainer. Een jaar later, in 2010,  heeft zij  Level I instructeur Centered Riding gehaald.

Omdat ze graag meer wilde weten over het gedrag van paarden, heeft zij daarnaast de opleiding voor paardengedragstherapeut bij Tinley gevolgd.  Deze opleiding heeft ze in 2011 met goed gevolg afgesloten.

Al deze inzichten brengt zij bij elkaar in haar lessen en trainingen.

Toen ik Chris Irwin enkele jaren geleden voor het eerst in Nederland zag, wist ik meteen dat hij iemand was van wie ik veel wilde en kon leren. 
In de jaren die volgden heb ik les bij hem genomen en deel genomen aan clinics. In 2008 heb ik meegedaan met het Train the Trainer programma en ben ik gecertificeerd. In 2009 heb ik een maand bij Chris gewerkt en gestudeerd; dit alles heeft geresulteerd in het behalen van silver voor grondwerk en rijden, iets waar ik heel trots op ben.

Ik geef zowel rijles als grondwerk-les. In beide lessen besteed ik veel aandacht aan je houding. Iedereen weet dat bij het rijden je houding en zit een grote invloed hebben op de beweging van je paard. Maar ook bij het grondwerk is het van belang dat je op een goede manier leert bewegen en zal je dit terug kunnen zien in de manier waarop je paard loopt.

Door jezelf te verbeteren, verbeter je je paard!